Jyväskylän yliopiston Kielikampus

Ajankohtaista

 

Kielikampus on Jyväskylän yliopiston Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen (MoVi), Kieli- ja viestintätieteiden laitoksen (KiVi), Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen (Solki), opettajankoulutuslaitoksen kielipedagogiikan (OKL), Normaalikoulun ja Koulutuksen tutkimuslaitoksen (KTL) yhteishanke. Yhdessä muodostamme kansallisesti ja kansainvälisesti ainutkertaisen, kielen ja kielenkäytön tutkimusta, kielenopetusta, kielikoulutusta ja kielikoulutuspolitiikkaa kehittävän ja uudistavan moninäkökulmaisen osaamiskeskittymän, Kielikampuksen.

Me kielikampuslaiset tutkimme kieltä ja sen käyttöä eri konteksteissaan monikielisessä yhteiskunnassa. Tutkimusta luonnehtii soveltava ote. Kielikampuksella kehitetään tutkimusperustaista kielikoulutusta, joka rakentuu nykyaikaiselle näkemykselle kielitaidosta, kieliasiantuntijuudesta ja kulttuurisesta kompetenssista. Kielikampuksen strategia 2022-2027 painottaa neljä tavoitetta: 1. Kielikampuksen yhteisöllisyyden tukeminen, 2. Oikeudenmukainen ja eettisesti kestävä opetus, tutkimus ja yhteisöllisyys, 3. Monikielisyyden uusi käsitteellistäminen ja 4. Sidosryhmätyö ja asiantuntijavaikuttamisen kehittäminen.

Kielikampus järjestää vuosittain erilaisia "kielenkiintoisia" tapahtumia. Ajankohtaista-osiosta löydät tuoreimmat uutiset ja tapahtumat, Kielikampuksen toiminta-osiosta näet millaisia tapahtumia Kielikampus on aiemmin järjestänyt ja löydät tuoreita julkaisuja. Täydennyskoulutus-osiossa pääset tutustumaan Kielikampuksen koulutustarjontaan tai tilaamaan uuden koulutuksen Tilaa koulutus! -lomakkeella. Kurkistamalla blogiin pääset lukemaan kielikampuslaisten kirjoituksia ja Yhteystiedot-osiosta löydät ohjausryhmän jäsenet sekä Kielikampuksen koordinaattorin yhteystiedot.

Alta pääset lukemaan Kielikampuksen sekä sen muodostavien yksikköjen tuoreimmat uutiset.