Jyväskylän yliopiston Kielikampus

Ajankohtaista

Kielikampus on Jyväskylän yliopiston Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen, kieli- ja viestintätieteiden laitoksen, Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen, opettajankoulutuslaitoksen kielipedagogiikan, Normaalikoulun ja Koulutuksen tutkimuslaitoksen yhteishanke. Yhdessä muodostamme kansallisesti ja kansainvälisesti ainutkertaisen, kielen ja kielenkäytön tutkimusta, kielenopetusta, kielikoulutusta ja kielikoulutuspolitiikkaa kehittävän ja uudistavan moninäkökulmaisen osaamiskeskittymän, Kielikampuksen.

Me kielikampuslaiset tutkimme kieltä ja sen käyttöä eri konteksteissaan monikielisessä yhteiskunnassa. Tutkimusta luonnehtii soveltava ote. Kielikampuksella kehitetään tutkimusperustaista kielikoulutusta, joka rakentuu nykyaikaiselle näkemykselle kielitaidosta, kieliasiantuntijuudesta ja kulttuurisesta kompetenssista.

Kielikampus järjestää vuosittain erilaisia "kielenkiintoisia" tapahtumia. Ajankohtaista-osiosta löydät tuoreimmat uutiset ja tapahtumat, Kielikampuksen toiminta-osiosta näet millaisia tapahtumia Kielikampus on aiemmin järjestänyt ja löydät tuoreita julkaisuja. Täydennyskoulutus-osiossa pääset tutustumaan Kielikampuksen koulutustarjontaan tai tilaamaan uuden koulutuksen Tilaa koulutus! -lomakkeella. Kurkistamalla blogiin pääset lukemaan kielikampuslaisten kirjoituksia ja Yhteystiedot-osiosta saat tietoa Kielikampuksen muodostavista yksiköistä.

Alta pääset lukemaan Kielikampuksen sekä sen muodostavien yksikköjen tuoreimmat uutiset.