Vaihto-opiskelijoiden kouluvierailut

Kielikampus tarjosi myös tänä syksynä Jyväskylän yliopiston vaihto-opiskelijoille mahdollisuuden tutustua koulumaailmaan järjestämällä vierailuja keskisuomalaisiin peruskouluihin ja lukioihin. Tarjoukseen tarttui ennätysmäärä vaihto-opiskelijoita ympäri maailmaa: Yhteensä 50 opiskelijaa kävi syksyn aikana kouluvierailulla. Kouluvierailut toteutettiin joko suomalaisen opiskelijan kanssa tai pieninä vaihto-opiskelijoiden ryhminä. Jyväskylän lyseon lukion kansainvälisyyspäivässä vieraili useita vaihto-opiskelijoita.

Kouluvierailut saivat positiivista palautetta sekä vaihto-opiskelijoilta että kouluilta. Opiskelijat kokivat saaneensa ainutlaatuista tietoa ja kokemuksesta suomalaisesta koulujärjestelmästä ja koulujen toimintatavoista, ja koulut kiittelivät vierailijoiden tuoneen kaivattua vaihtelua koulun arkeen ja oppilaille innostusta vieraiden kielten opiskeluun.

Vaihto-opiskelijoilla oli mahdollisuus saada kouluvierailusta opintopisteitä kirjoittamalla oppimiskokemustaan pohdiskelevan raportin. Osa innokkaista vaihto-opiskelijoista kirjoitti myös Kielikampuksen blogiin. Tutustu esimerkiksi saksalaisen Nadjan, venäläisen Elizavetan ja espanjalaisen Marion kouluvierailuun.