Monikielisyyttä Tutkijoiden yössä 28.9.2018 / Multilingually in the Researchers’ Night 28 September 2018

Kielikampus osallistui Tutkijoiden yöhön järjestämällä monikielistä ohjelmaa Ruusupuistossa. Koko iltapäivän ajan oli auki monikielinen kahvila, jossa ohikulkijat saivat kahvia ja pientä syötävää, jos käyttivät tilatessaan muuta kuin äidinkieltään. Tilaamista helpottamaan oli tehty saataville ohjeita usealla eri kielellä.

 

Kahvilan läheisyydessä osallistujat saattoivat tutustua digitaaliseen tutkimusnäyttelyyn, jossa esittäytyivät Kielikampuksen useat tutkimus- ja kehittämishankkeet. Näyttelyn lisäksi ihmiset pääsivät antamaan oman panoksensa kieligraffitiseinään, jonka aiheena oli ”Anna kieltesi näkyä, Let your languages show”.

 

Peruskouluikäisten ryhmät pääsivät ratkomaan tehtäviä monikieliseen pakohuoneeseen, jos olivat ilmoittautuneet ennakkoon. Pakohuoneesta tuli ulos hyvin tyytyväistä väkeä suut makeana ja Kielikampuksen Moi-heijastimet heiluen.

 

Laajempana yhteistyönä järjestettiin Muistoja ja kokemuksia mielisairaalasta -tilaisuus, jossa tutkijat avasivat mielisairaalaa koskevia muistelmatekstejä ja esittivät niistä katkelmia. Tilaisuudessa oli myös mahdollista jakaa omia muistojaan.

 

Monen tahon yhteinen Kotiteatteriprojekti toi Tutkijoiden yöhön Hahmotelmia kodiksi -esityksen, jossa käsiteltiin asumispalveluissa elävien ihmisten kokemuksia ja ajatuksia kodista.

 

Lämmin kiitos osanottajille ja järjestäjille!

 

Lisää kieligraffitiseinästä Kielikampuksen blogissa

Lisää Kotiteatteriprojektista

Lisää Tutkijoiden yöstä