Kielten Viikko

Kielikampuksen Kielten Viikko oli yliopiston kieltenopiskelijoiden projektikurssin voimin järjestetty tapahtumaviikko, joka juhlisti Euroopan Kielten Päivää (26.9.2012). Euroopan Kielten päivän tarkoitus tiivistää myös koko Kielten Viikon idean: Päivä juhlistaa vanhan mantereen kielellistä monimuotoisuutta. Euroopassa asuu 500 miljoonaa ihmistä, jotka käyttävät kaikkiaan 23 virallista kieltä sekä kymmeniä alueellisia ja vähemmistökieliä. Juhlapäivä painotti, että monipuolinen kielitaito avaa pääsyn eri kieli- ja kulttuuripiireihin. Samaan aikaan kaikilla on kuitenkin myös oikeus käyttää omaa äidinkieltään.  Kielten Viikon tarkoitus oli muistuttaa Euroopan kielten valtavasta kirjosta ja juhlistaa kielien moninaisuutta!

Kielten Viikon päämaja sijaitsi Seminaarinmäen kampuksen pääkirjastolla koko viikon. Kirjastolla on voinut tutustua Euroopan kieliin mm. posterinäyttelyn avulla ja kartuttaa myös omaa kielitietouttaan erilaisten tehtävien ja testien avulla. Joka päivä järjestettiin myös tietovisa aiheeseen liittyen, josta on voinut voittaa mahtavia palkintoja.  Paikalla oli myös päivittäin opiskelijoita ja henkilökuntaa vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa kielistä ja niiden opiskelusta klo 12 -15.

Lisäksi suurempia tempauksia viikolla olivat keskiviikon Forum-päivä, torstain Stammtisch-pirskeet ja perjantain Pop-up kahvila ”Nisu”. Keskiviikkona Kielikampus jalkautui Forumiin, jossa päivän aikana tarjoilla oli monenlaisia kieliin liittyviä aktiviteetteja kaikenikäisille: arvonta, piirustusnurkkaus, kieliasiantuntijoita, lisäksi oli mahdollista kuvauttaa itseään lempilomakohteessaan! Torstai – iltana juhlittiin kansainvälisissä merkeissä lukuvuoden ensimmäisissä Stammtisch-bileissä Rentukassa. Viikko huipentui lopulta pop-up kahvilaan, jossa oli tarjolla kirjava annos eurooppalaisia herkkuja. Kahvilasta löytyi myös kirjoja ja lehtiä luettavaksi useilla eri kielillä.

Pähkinänkuoressa:
Ma – Pe: Kirjaston aulassa ohjelmaa klo 12 – 15.
Ke: Euroopan Kielten Päivä kauppakeskus Forumissa, klo 10-18. Tule, ihmettele ja kysy!

Paikalla kieliasiantuntijat seuraavasti:
klo 10-12:
Lea Nieminen (suomi ja lapsen kielen kehitys), Alexei Lobski (venäjä), Joachim Böger (saksa), Giuseppe La Grassa (italia)
klo 12-14:
Jean-Michel Kalmbach (ranska), Sari Sulkunen (suomi ja Pisa-testit), Santiago de la Torre Moral (espanja)
klo 14-16
Vesa Jarva (suomi ja slangi), Anders Olsson (ruotsi)
klo 16-18
Mark Kaunisto (englanti), Anders Olsson (ruotsi), Liliana Ledesma (espanja), Anna Kyppö (slovakki)
To: Stammtisch klo 22–> @ Rentukka.
Pe: Pop-up kahvila Nisu, C:n lipan alla, klo 12-15. Tule herkuttelemaan tullessas, vie kieli mennessäs!

Lue Keskisuomalaisen juttu tapahtumasta

Tutustu Tiedonjyvän verkkolehden juttuun

Kielten Viikon kielivisan voittajat ja oikeat vastaukset löytyvät täältä

kv2013-1  kv2012-3  kv2012-5

001  0041  0101  006  DSC_0229  0081

 

0152  DSC_0222  DSC_0223

IMG_9208  IMG_91701  IMG_9163  

IMG_9199  nisukirjoja  nisupokkarit1

 

Share