Jyväskylän yliopiston VeriRyhmät on palkittu Veripalvelun vuosikunniakirjalla

Kiitos aktiivisesta auttamisesta pandemiavuonna!

Punaisen Ristin Veripalvelu myönsi 600 vuosikunniakirjaa kiitoksena aktiivisesta verenluovutuksesta vuonna 2020. Viime viikolla saapui Kielikampuksen VeriRyhmän vuosikunniakirja ja Kielikampuksen VeriRyhmän yhteyshenkilönä seurasin myös muiden Jyväskylän yliopiston VeriRyhmien saavutuksia. Kielikampuksen lisäksi Liikuntatieteellinen tiedekunta ja Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit ry on palkittu Veripalvelun vuosikunniakirjalla. Suurkiitos kaikille luovuttajille!

Suurin kiitos ja kunnia kuuluvat kuitenkin opiskelijoille, jotka olivat viime vuoden aktiivisimpien VeriRyhmäläisten joukossa. Ainejärjestöjen VeriRyhmäläiset kävivät yli 400 kertaa luovuttamassa verta ja 19 ainejärjestöä sai kiitoksena vuosikunniakirjan. Kuudelle ainejärjestölle (Jyväskylän yliopiston kemistit ry, Sporticus ry, Dumppi ry, Ynnä ry, Pedago ry, Pörssi ry) myönnettiin jopa kultakunniakirja (yli 30 luovutusta).

Minua ilahdutti suuresti, että pandemiatilanteesta huolimatta Jyväskylän yliopiston VeriRyhmien jäsenet muistivat, kuinka elintärkeää verenluovutus on, koska verta ei voi korvata keinotekoisesti ja sitä tarvitaan jatkuvasti, esim. leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Luovuttamalla verta voit siis pelastaa toisen ihmisen hengen.

Tapoja auttaa on kuitenkin monenlaisia ja jos et voi luovuttaa verta, voit toimia verenluovutuksen puolestapuhujana työpaikallasi, oppilaitoksessasi, harrastusporukoissa ja muissa yhteisöissäsi. Kerro muille verenluovutuksen tärkeydestä ja kannusta heitä luovuttamaan verta. Jaa tietoisuutta ja päivityksiä somessa. Haluaisitko haastaa opiskelukaverisi tai kollegasi mukaan ja kilpailla muiden kanssa? Perustakaa omia VeriRyhmiä!

Tervetuloa hengenpelastajaksi! Yhdessä enemmän. Be JYUnited.

https://www.veripalvelu.fi/

#verenluovutus, #hengenpelastaja, #ojennakätesi, #veriryhmä

Kielikampuksen VeriRyhmän yhteyshenkilö
Eva Malessa