XXI Kieli- ja viestintätieteiden virtuaalinen Kevätkoulu (15. & 22. - 23.4.2021)

  • Aika 15.04.2021 23.04.2021 (Europe/Helsinki / UTC300)
  • Paikka Zoom
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Spring School 2021

(In English)

Kielikampuksen jatko-opiskelijat järjestävät XXI kieli- ja viestintätieteiden Kevätkoulun 15.4. ja 22.-23.4. 2021.

Perinteiseen tapaan kevätkoulu on Kielikampuksen (SOLKI, KiVi, OKL, MOVI, Norssi) jatko-opiskelijoiden jatko-opiskelijoille järjestämä tapahtuma. Tänä vuonna kevätkoulu pidetään virtuaalisena pandemiatilanteesta johtuen. Alla on lyhyt kuvaus tapahtumasta.

Kevätkoulun 2021 keynote-luennon pitää professori Srikant Sarangi, ja aihetta käsitellään puheen jälkeen paneelikeskustelussa. Lisäksi teemana on onnistuneen virtuaalisen esitelmän pitäminen. Aihetta käsitellään ennakkotyöpajassa ja kevätkoulun päättävässä reflektointiin keskittyvässä työpajassa. Tapahtuman painopiste on väitöskirjatutkijoiden omissa esitelmissä, joihin tutkijat saavat rakentavaa palautetta ja hyödyllisiä kommentteja.

Ohjelma

Ajankohta

Ohjelma

torstai 15.04.

9.00-9.45 työpaja
9.45-10.00 tauko
10.00-10.45 työpaja

Ennakkotyöpaja onnistuneesta virtuaaliesitelmästä / Joanna Kedra & Judit Háhn

Joanna Kedra & Judit Háhn pitävät työpajan tutkimuksen esittelemisestä virtuaalisesti. Hyödyllisiä vinkkejä online-esitelmien pitämiseen!

torstai 22.04.

10.00 - 12.00

Srikant Sarangin keynote-luento tutkimusetiikasta + paneelikeskustelu

Luento käsittelee tutkimuseettisiä kysymyksiä, ja sen jälkeen aiheesta keskustellaan prof. Sarangin ja kolmen Jyväskylän yliopiston tutkijan paneelissa.

torstai 22.04. (iltapäivä) - perjantai 23.04 (aamu)

Väitöskirjatutkijoiden esitelmiä

Esitelmän muodon ja aiheen voi jokainen väitöskirjatutkija päättää itse (esim. tutkimussuunnitelma, alustavia tuloksia, datasessio). On myös mahdollista käsitellä tekstiä, esimerkiksi artikkeliluonnosta tai käsikirjoitusta, tai pitää pieni työpaja.

perjantai 23.04.
(iltapäivä)

Reflektointityöpaja virtuaalisista esitelmistä / Judit Háhn & Joanna Kedra

Reflektointityöpajassa jaetaan kokemuksia ja ajatuksia virtuaalisen esitelmän pitämisestä kevätkoulussa.

Tietoa esitelmistä

Jokaiselle esitelmälle on varattu 30 minuuttia aikaa, ja ajan voi käyttää haluamallaan tavalla. Esitelmän formaatti voi olla esimerkiksi jokin seuraavista:

  • 20 minuutin esitelmä + 10 minuutin keskustelu (esim. diaesitys, osallistujille etukäteen jaettu teksti, meneillään olevaan työhön liittyvää pohdintaa, artikkeliluonnos, datasessio)
  • 30 minuutin työpaja (esim. keskustelu menetelmistä, eettisistä kysymyksistä tai tietyistä käsitteistä)

Jyväskylän yliopiston kokeneemmat tutkijat kommentoivat esitelmiä. Tapahtuma on monikielinen, ja mahdollisia esityskieliä ovat ainakin suomi, englanti, ruotsi ja suomalainen viittomakieli. Olethan järjestäjiin etukäteen yhteydessä, jos haluaisit esittää jollakin muulla kielellä.

Ilmoittaudu 6.4. mennessä

Kevätkouluun voi osallistua koko ajaksi tai vain joihinkin osiin.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake 6.4. mennessä. Esitelmän pitäjiä pyydetään lisäksi lähettämään esitelmän materiaali kommentaattoreita varten 9.4. mennessä Dukkeum Sunille (dukkeum.d.sun@student.jyu.fi). Esitelmän muotoa voi kuitenkin vielä hioa virtuaalisia esitelmiä käsittelevän työpajan jälkeen. Jos sinulla on kysyttävää esitelmän aiheeseen tai muotoon liittyen, ota yhteyttä Dukkeum Suniin (dukkeum.d.sun@student.jyu.fi) tai Karina Doihin (karina.kd.doi@student.jyu.fi).

Rohkaisemme erityisesti uusia väitöskirjatutkijoita mukaan esittelemään työtään ja tapaamaan muita nuoria tutkijoita. Tapahtuma on hyvä foorumi oppia lisää kielten ja viestinnän tutkimuskentästä, harjoitella esitelmän pitämistä ja tutustua muiden saman yliopiston nuorten tutkijoiden työhön. Kevätkoulussa on myös mahdollisuus verkostoitua rennossa ilmapiirissä. Opitaan yhdessä tekemällä!

Kevätkoulun järjestäjät

Karina Doi, Minttu Laine, Kirsi Leskinen, Jari Parkkinen, Tanja Seppälä, Mai Shirahata, Dukkeum Sun, Polina Vorobeva