Toiminnallisen kielileirin torstai (ruotsi 2)

RUOTSI 2 – Torstai 12.6.2014

Torstain teemana oli suomenruotsalaisuus, kulttuuri ja juhannus. Päivämme alkoi alkukokoontumisella omassa luokassamme. Aluksi harjoittelimme yhteislauluja perjantain loppujuhlaa varten. Sitten olikin vuorossa ulos siirtyminen. Koska yhtenä päivän tärkeänä teemana oli suomenruotsalaisuus, saivat lapset ensin piirtää Suomen kartan asfaltille. Tehtävänä oli sijoittaa kartalle oikeisiin kohtiin kaupunkeja, ja miettiä, missä puhutaan ruotsia. Seuraavaksi kertailimme numeroita ja värejä pelaamalla mölkkyä ja twisteriä.

Ulkopuuhailun jälkeen siirryimme takaisin sisätiloihin ryhmän leirijuhlaesitystä harjoittelemaan. Luovuus oli huipussaan, kun pikkukoreografit ideoivat tanssiesityksen liikkeitä. Puolen päivän aikaan saimme vieraaksemme Pauliina Nyman-Koskisen, joka saapui lukemaan meille muumien vaarallisesta juhannuksesta. Satuhetken jälkeen lapset saivat vielä kysellä Pauliinalta kaikenlaista, ja kysymyksiä heillä olikin!

Ruotsin-lakana-300x168

Leirilakanan kuvia ja kirjoituksia.

Puolenpäivän aikoihin pääsimme lounaalle ja selvisimme tällä kertaa yllättävän vähällä jonottamisella. Ruokailun jälkeen vuorossa oli ruotsin ryhmien yhteinen kulttuurisuunnistus kampusalueella. Sateesta huolimatta tunnelma oli korkealla. Kullakin rastilla leiriläiset saivat tutustua yhteen suomenruotsalaiseen kaupunkiin. Lisäksi rasteilla oli erilaisia tehtäviä, mm. ongintaa, tietokilpailuja, jopoajelua ja askartelua. Suosituimmat rastit olivat tietysti ne, joilla sai maistiaisia.

Ruotsin-suunnistus-300x168

Vaikka sade piiskasi sekä leiriläisiä että ohjaajia, tunnelma oli mukava.

Urheiluspurtin jälkeen olikin jo hieman nälkä, ja välipalan aika. Päivän päätteeksi kertasimme leirijuhlaesityksemme koreografiaa ja kävimme läpi suunnistuksen kohokohtia. Vaikka olimmekin kuin uitetut rotat, lähtivät kaikki iloisin mielin kotiin.