Toiminnallisen kielileirin keskiviikko (englanti 1)

Keskiviikkona tiedossa oli jännittävä tapahtuma: lltapäivällä lähtisimme retkelle Ysitien Lemmikkiin. Leiriläiset saapuivat paikalle aamulla odottavaisin mielin ja osa olikin pukeutunut eläinteemaan sopivasti mm. leopardi-trikoisiin ja erilaisiin eläinkuvioisiin vaatteisiin.

 

Aamupäivällä kertasimme eilen opitun numerolaulun “one little, two little, three little gummy bears” ja piirsimme taululle erilaisia eläimiä. Sää olikin yllättävän lämmin, joten lähdimme pian pihalle leikkimään eläinaiheisia leikkejä. Tervapadan kaltainen duck duck goose, evoluutioleikki ja rrrrats and rrrrrabbits juoksuttivat leiriläiset aivan uuvuksiin. Onneksi pian olikin jo lounaan aika. Lounaslistasta löytyi iloinen yllätys: Ruokalistaan oli lisätty hernekeitto ja pannukakku! Mahat täynnä herkullista Ilokiven ruokaa oli mukava lähteä bussilla kohti eläinpuistoa.

 

Eläinpuistossa aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja puistosta löytyi jos jonkilaisia mielenkiintoisia eläimiä. Näimme villi- ja villasikoja, strutsin, emuja, kaneja, sorsia, poneja, lampaita, kanoja ja vuohia. Useat eläimet olivat kesyjä ja antoivat lasten silittää ja ruokkia niitä, mutta kanit olivat vähän liian arkoja tutustumaan leiriläisten joukkioon. Osa lapsista myös ratsasti eläinpuiston vanhalla ponilla! Eläimistä ihmetystä saivat osakseen valtavan suuri strutsi, ihanan pörröiset kanat ja hurjasti määkivät lampaat – sekä arvokkaasti makoilevat laamat. Leiriläiset saivat myös syödä makkaraa, kävellä puujaloilla ja keinua puiston keinuissa.

 

Eläinteemainen päivämme leirillä oli hurjan mukava sekä ihanan aurinkoinen. Soikohan kaikilla leiriläisillä kotiin mennessä päässä “old MacDonald had a farm, e-i-e-i-o…”?