Saksan ryhmän kielileiriterveiset

Aloitimme päivän leirilakanan viimeistelyllä. Lakana olikin jo melkein täynnä kuvia ja juttuja viikon tapahtumista. Sen jälkeen Gregor luki lapsille sadun nimeltä Rotkäppchen (Punahilkka) saksaksi. Lapset kuuntelivat ja katsoivat kiinnostuneina kun Gregor lukiessaan myös näytteli sadun tapahtumia. Vaikka sadun luki äidinkielenään saksaa puhuva Gregor, lapset ymmärsivät nopeasti, mikä satu oli kyseessä. Super!

Leirivihkomme viimeisillä sivuilla oli haastava tietokilpailu, jonka kysymyksiä lapset pohtivat ryhmissä. Kisailu oikeista vastauksista oli tiukka, mutta jokainen lapsi menestyi tietokilpailussa loistavasti. Lisäksi pelailimme vielä suosikkiamme muistipeliä, arvuuttelimme satuhahmojen saksankielisiä nimiä sekä puhuimme tulevasta leirijuhlasta.

Päivän jännittävin ja odotetuin asia oli siis tietenkin leirijuhla, minne saapuivat tietenkin kaikki kielileirille osallistuvat lapset ja heidän vanhempiaan. Meidän ryhmämme lapset olivat ideoineet itse saksalaisen hääjuhlan esittämisen, ja menimmekin pitämään oikean kenraaliharjoituksen juhlasaliin. Esitys oli viimeiseen asti hiottu ja saimme luottavaisin ja innostunein mielin odottaa juhlaa.

Ennen juhlallisuuksia menimme vielä lasten kanssa ruokailemaan, ja lapset saivat jälleen valita ruokansa etukäteen saksaksi käännetystä ruokalistasta. Ruokailu sujui reippaasti, sillä olihan meillä tärkeä esiintyminen edessä. Matkalla juhlasaliin keräsimme vielä kukkia hääjuhlan ihanille kukkaistytöille ja kaasoille.

Juhlasalissa ohjaajat ja muut hääräsivät kuumeisesti kaikkia paikoilleen ja vanhemmatkin olivat saapuneet katsomaan lasten upeita esityksiä. Juhlassa oli myös kaksi reipasta juontajaa, jotka aloittivat juhlallisesti. Lauloimme ensin kaikki yhdessä, jonka jälkeen siirryimme kielileirin ryhmien upeisiin ohjelmanumeroihin.

Saksa-juhlassa-300x191

Esitykset olivat hienoja; elokuvia, musiikkia, tanssia, näytelmää ja iloista meininkiä koko salin täydeltä! Ruotsin, englannin ja venäjän ryhmien upeiden esitysten jälkeen koitti oma vuoromme ja lapset onnistuivat tekemään parhaan suorituksen juuri h-hetkellä! Ohjaajat pakahtuivat ylpeydestä. Lopuksi lapset saivat herkutella ja jaoimme heille leirikassit sekä diplomit muistoksi leiristämme.

Viikko meni nopeasti, mutta siihen mahtui paljon kaikkea erilaista; leikkejä, laulua, urheilua, akrobatiaa, leivontaa ja tietenkin kirsikkana kakun päällä: saksan kielen oppimista!