IKI-kahvit jalkautuvat kouluihin ja päiväkoteihin

Kahden vuoden ajan IKI-hanke on järjestänyt kuukausittain IKI-kahveja, jotka ovat koonneet kielikasvattajia Jyväskylästä, Keski-Suomesta ja ympäri Suomen keskustelemaan kielikasvatuksesta ja kehittämään innovatiivisia käytänteitä omaan toimintaan. Tulevana keväänä tutut IKI-kahvit muuttavat muotoaan ja siirtyvät kielikasvattajien työpaikoille.


Tarjoamme hankkeessa kerran kuukaudessa paketin, jonka avulla voit lähteä kehittämään oman yhteisösi toimintatapoja tai omaa toimintaasi. MINI-IKI-kahvit koostuvat itsenäisesti käsiteltävästä materiaalista, jota voi käsitellä opetiimin, työparin, kollegojen sekä ystävien kanssa tai vaikka yksin. Materiaalit käsittelevät kuukausittain vaihtuvaa teemaa, joiden tarkoituksena on vahvistaa, tukea ja tarjota inspiraatiota kielikasvatukseen. Materiaali julkaistaan kuukausittain IKI-hankkeen blogissa ja linkki materiaalin jaetaan myös hankkeen Facebook-sivuilla.

Materiaali koostuu seuraavista paloista:

  1. Johdatus aiheeseen
  2. Ideoita toimintaan
  3. Pientä luettavaa kahvikupin äärellä
  4. Syvemmälle aiheeseen

Materiaalin kahden ensimmäisen kohdan tarkoituksena on tarjota inspiraatiota ja ideoita toiminnan rakentamiseen. Kaksi seuraavaa kohtaa tarjoavat jotain syvempää ajatusta tai pureksittavaa. Materiaalissa olevien kysymysten on tarkoitus olla pohjana keskustelulle työyhteisössä ja voitte niiden avulla rakentaa uusia toimintamalleja yhteisöönne. Jos käyt materiaalia läpi jonkun kanssa, voitte keskenänne pallotella ideoita ja miettiä, miten voisitte ottaa ideat käyttöön työpaikallanne. Voitte itse päättää, kuinka paljon haluatte käyttää resurssejanne, mutta olisi hyvä, jos pystyisitte sopimaan viikoittaisen tai kuukausittaisen yhteisen ajankohdan, jolloin keskustelette MINI-IKI-kahvien teemasta, vaikkapa kahvi- tai teekupposen äärellä.

Punaisena lankana kaikissa teemakuukausissa on yhdessä tekeminen ja luominen sekä tietenkin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kielikasvatuksen tukeminen. Julkaisemme ensimmäisen paketin tiistaina 19.1, joten ennen sitä tehtävänäsi on miettiä, kenen kanssa haluat pitää kevään ajan MINI-IKI-kahveja. Löydätkö sellaisen henkilön työpaikaltasi tai ystäväpiiristäsi?

Joka kuukausi pyydämme materiaalin ohessa palautetta materiaalin sopivuudesta ja toimivuudesta tarkoituksiinne. Materiaalia muokataan annetun palautteen perusteella.

Inspiroivia hetkiä MINI-IKI-kahvien parissa!