Toiminnallisen kielileirin suosio mykistävä

Jyväskylän yliopiston Kielikampuksen ja Jyväskylän kaupungin yhdessä järjestämä lasten toiminnallinen kielileiri täyttyi kahdeksassa minuutissa ilmoittautumisen auettua. Leirille pääsee 72 ensimmäisenä ilmoittautunutta 9 – 12-vuotiasta lasta, ja heidän huoltajansa ovat saaneet tiedon leirille pääsystä. Varasijoilla oleviin otetaan yhteyttä, mikäli peruutuspaikkoja vapautuu.

Yhteensä ilmoittautuneita oli lähes 200. Järjestäjät ovat yllättyneitä leirin suuresta suosiosta. – Lasten kiinnostus osoittaa, että kielet ovat osa arkipäivää ja niille on kysyntää. On harmillista, että niin moni jäi ilman leiripaikkaa, mutta kesäkuulle emme pysty järjestämään lisäryhmiä. Kartoitamme parhaillaan mahdollisuuksiamme laajentaa leiriä tulevaisuudessa.

Ilmoittautumisessa ilmeni myös teknisiä häiriöitä, joita leirin järjestäjät pahoittelevat. Nähtävästi yliopiston serveri, jolla Pedanet-alusta toimii, ei kestänyt yhtäaikaista äkillistä kuormitusta, ja sivut jumittuivat ja lähettivät virheilmoituksia. Järjestäjät selvittävät yliopiston IT-palveluiden kanssa ilmoittautumisessa olleita ongelmia, ja ensi vuonna toivottavasti vältymme vastaavalta.

Toiminnallinen kielileiri järjestetään 9. – 13.6. Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella ja sen läheisyydessä. Leirillä etsitään kielenoppimisen iloa toiminnan kautta, ja tutustutaan ruotsin, saksan, venäjän tai englannin kieleen ja kohdemaiden kulttuureihin pienryhmissä. Leiriläisiä ohjaavat kieltenopettajaksi ja luokanopettajaksi opiskelevien motivoitunut ryhmä, joka myös suunnittelee leirin opettajankouluttajien opastamina. – Opiskelijat ovat täynnä innostavia ideoita, joita lähdetään hiomaan leirikokonaisuudeksi nyt, kun leirin toteutuminen on varmistunut, kertovat opettajankouluttajat. Intoa puhkuvat opiskelijat saavat varmasti kielenoppimisen riemun tarttumaan myös leiriläisiin.

Kielikampuksen ja Jyväskylän kaupungin toiminnallinen kielileiri järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Leiriä tukee Suomen Kulttuurirahasto.