Kielikampus mukana Jyväskylän yliopiston Tiedepäivällä

ke 14.3.2012 Mattilanniemi, Agora
Tiedepäivän tarkempi ohjelma löytyy alla.

Kaikille avoimet yleisöluennot, paikka Agoran Martti Ahtisaari -sali:

Klo 10-10.45 Tutkimusprofessori Mikael Sallinen: Aivot ja ajaminen.
Klo 11-11.45 Professori Heikki Lyytinen: Aivot ja lukutaito: lukivaikeuden varhainen tunnistus ja ennaltaehkäisy
Klo 12-12.45 Professori Hannele Dufva: Kielet – aivojumppaa ja mielenvirkeyttä
Klo 13-13.45 Akatemiaprofessori Kari Rissanen: Älykkäät molekyylit
Klo 14-14.45 Professori Mari Tervaniemi: Musiikkia aivoissa, musiikkia

Demot – tehtäväpisteitä koululaisille

Tehtäväpisteet ovat avoinna klo 9-15 erityisesti yläkoulun ja lukion oppilaille. Kaikki tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia. Koululaisten tehtäväpisteiden kesto on yksi tunti ja ne alkavat tasatunnein.

Kielitajutehdas
Vaivaa älynystyröitäsi ja kehitä kielipäätäsi Kielikampuksen kielitajutehtaassa. Tehtävärasteilla tutustut uusiin kieliin, testaat kielitaitoasi ja löydät tutuistakin kielistä uusia kiemuroita. Herätä sisäinen K-factorisi ja talenttisi kieliälykkäästi!

Totuus vai tehtävä: Valheenpaljastin
Pitääkö pokkasi tiukassa psykologisessa testissä?

2000-luvun oppimistila
Sukella kokeilemaan ja leikittelemään innovatiivisilla oppimisratkaisuilla. Samalla voit osallistua uudenlaisten oppimisratkaisujen ideointiin.

Ajosimulaattori
Miten matkapuhelimen käyttö vaikuttaa ajosuoritukseen? Ajosimulaattorissa silmänliikkeitäsi tarkkaillaan samalla kun yrität sukkuloida kaupunkiympäristössä. Tule kokeilemaan liikenteessä pärjäämistä!

Fysiikka – Näe aivojen sisältö
Mikä on positroni-elektroni tomografia eli PET? Demossa tutustut aivojen kuvantamiseen. Mukana myös ikiliikkuja