Kari Sajavaara -muistoluento 16.1. klo 12.00

Viides Kari Sajavaara -muistoluento, 16.1.2015 klo 12.00 (Vanha juhlasali S212, Seminarium): professori David Block (Universitat de Lleida, Espanja) luennoi otsikolla
Class in and for itself in neoliberal times: Advancing and developing a research agenda for sociolinguistics.

David Block on sosiolingvistiikan tutkimusprofessori Lleidan yliopistossa Espanjassa. Hänellä on myös useita kunniavirkoja eri yliopistoissa (Fellow of the Academy of Social Sciences (UK), Honorary Research Fellow, Birkbeck College, University of London, Visiting Professor, Institute of Education, University College London). Viimeisen 25 vuoden aikana hän on julkaissut useista eri aiheista, kuten globalisaatiosta, muuttoliikkeestä, monikulttuurisuudesta, monikielisyydestä, identiteetistä, narratiivisesta tutkimuksesta ja toisen kielen opettamisesta ja oppimisesta. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut poliittisten, taloudellisten, sosiologisten, antropologisten ja maantieteellisten ilmiöiden vaikutuksesta erilaisiin multimodaalisiin käytänteisiin (esim. sosiaaliset liikkeet, monikulttuurisuus, kaksi/monikielisyys ja kielten omaksuminen ja käyttö). Viime aikoina hän on keskittynyt työssään erityisesti uusliberalismiin, joka on nyky-yhteiskuntien vallitseva ideologia sekä sosiaaliseen luokkaan identiteetin pääulottuvuutena.

Tilaisuudessa jaetaan myös professori Kari Sajavaaran rahaston tunnustuspalkinto tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta sekä tunnustuspalkinto alalla tehdystä työstä.

Lisätietoja: http://www.kieliverkosto.fi/news/the-fifth-kari-sajavaara-memorial-lecture-professor-david-block/

Tervetuloa!