Tulossa: Kielikampus Tutkijoiden yössä 29.9.2017, Ruusupuisto Lucina C101

Tapaa Kielikampus Tutkijoiden yössä! Meet Language Campus in Researchers’ Night!

Jyväskylän yliopiston Kielikampuksella kieltä ja kielen käyttöä tutkitaan monenlaisissa tilanteissa sekä sosiaalisissa ja kulttuurisissa ympäristöissä. Tutkimuksen ydinalueet ovat monikielinen ja monimediainen yhteiskunta, työn ja arkielämän diskurssit, uuslukutaito tietoyhteiskunnassa, kielen oppiminen ja opettaminen, kielitaidon arviointi sekä kielikoulutuspolitiikka.

Aamulla kutsumme alakoulun 1.–4. luokkalaisia ratkaisemaan Kielikoodin arvoitusta. Ohjelmassa toiminnallista kielilystiä alakoululaisille. Ennakkoilmoittatuminen vaaditaan.

Kielikampuskahvilamme on auki iltapäivän ajan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tarkastelemaan mielenkiintoisia ilmiöitä ja tutkimusmenetelmiä soveltavan kielentutkijan silmin. Ohjelmassa monikielistä keskustelua kielistä ja kielentutkimuksesta sekä kielten kokeilua. Tervetuloa nauttimaan kahvista tai teestä Kielikampuksen tutkijoiden kanssa, jotka ovat valmiina keskustelemaan tutkimuksistaan eri kielillä (mm. suomeksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi, saksaksi ja unkariksi). Voit tuoda omat kielesi näkyville graffitiseinällämme ja lähettää twitterseinällemme kuvia ja kommentteja käyttämistäsi tai kohtaamistasi kielistä. Voit myös osallistua humoristiseen kielivisaan ja voittaa Kielikampus-tuotteita.

Liity joukkoomme perjantaina 29.9.2017 Ruusupuistossa:

• Kielikoodin arvoitus kouluryhmille klo 10-12 (Lucina C101)
    • Kielikahvila klo 17-21 (Lucina C101)

Katso lisätietoja Tutkijoiden yön sivuilta

***

We at Jyväskylä Language Campus love languages. We also like asking questions (and finding answers) about languages and language use, including language learning, teaching, and assessment, language use at work and in everyday life, and what it all means in our increasingly multilingual, multicultural, digital society. What to know more about us and what we do? Come join us at Ruusupuisto.

• Crack the Language Code! for school groups 10 am – 12 pm (Lucina C101)

We invite elementary school pupils (1–4th graders) to our workshop Crack the Language Code! with action-based language fun. Pre-registration is needed. The program is in Finnish.

• Language Campus Café 5 pm – 9 pm (Lucina C101)

Our Language Campus Café is open to all who want to explore life and its phenomena with applied linguists’ eyes. The program is multilingual so you can learn about languages and linguistic research, and practice different languages at the same time! We invite you to enjoy a coffee or tea with Language Campus researchers! You can make visible the languages you speak on our Graffiti Wall and send pictures and comments to our Twitter Wall about the languages you use in your everyday life or encounter during Researchers’ Night. You can participate in a Funny Language Quiz and win Language Campus gifts!

Please visit RN 2017 website for more information