Tieteestä totuudeksi?

Oletko joskus ihmetellyt, minkä takia siellä yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa oikein istutaan? Mitä siellä tehdään, ja mitä merkitystä sillä on tavallisen kaduntallaajan kannalta? Mitä se tiede oikein on? Miten tieteenharjoittajat voisivat tuoda työnsä tulokset esille niin, että kaikki ymmärtävät? Vai tarvitseeko niitä ymmärtää? Ymmärtänevätkö tutkijat itsekään? Mikä sinua kiinnostaa? Millaisia tiedeuutisia itse haluaisit kuulla?

Nyt sinulla on tilaisuus tuoda ajatuksesi julki, väittää ja kysyä. Jyväskylän yliopiston kielikampus järjestää aiheesta paneelikeskustelun kielikampusseminaarissa Tieteestä totuudeksi? Näkökulmia tutkimuksen yleistajuistamiseen (7.5.2014 klo 12–16.15 Agora, Aud3). Paneeliin osallistuvat kansanedustaja Eila Tiainen, sanomalehti Keskisuomalaisen pääkirjoitustoimittaja Anita Kärki, Selkokeskuksen johtaja Leealaura Leskelä, professori Jukka Maalampi ja Tiede-lehden päätoimittaja Jukka Ruukki. Pyydämme suurelta yleisöltä aiheita, joista paneelissa voidaan keskustella. Pue ajatuksesi väitteen tai kysymyksen muotoon ja lähetä se osoitteeseen kielikampus@jyu.fi 28.2. mennessä. Vastaajien kesken arvotaan palkinto.

Lisää kielikampusseminaarin tematiikasta Sabine Ylösen ja Päivi Torvelaisen kolumnissa(KSML 13.1.2014). Katso myös kielikampusseminaarin alustava ohjelma.