Professori Outi Merisalolle Saksan liittotasavallan ansioristi

Saksan liittotasavallan presidentti Joachim Gauck on myöntänyt Jyväskylän yliopiston romaanisen filologian professorille Outi Merisalolle liittotasavallan ansioristin. Sen luovutti Saksan suurlähettiläs Dorothee Janetzke-Wenzel Helsingin-suurlähetystössä järjestetyssä tilaisuudessa 13.2.2015.

Outi Merisalo, joka on tehnyt useiden vuosikymmenien ajan tutkimustyötä Saksassa, mm. Alexander-von-Humboldt-stipendiaattina Konstanzissa ja Berliinissä, on toiminut Suomen Humboldt-alumnien yhdistyksen, Alexander-von-Humboldt-klubin, puheenjohtajana vuodesta 2006. Hän on järjestänyt lukuisia tieteidenvälisiä Humboldt-kollokvioita, jotka ovat tuoneet yhteen suomalaisia, saksalaisia, ranskalaisia, virolaisia, italialaisia, itävaltalaisia ja liettualaisia tutkijoita. Kollokvioista voi mainita esimerkiksi seuraavat:  Alexander von Humboldt: Werk und Wirken v. 2009, Innovation und Widerstand v. 2012, La Grande Guerre en 1914: engouement, désespoir, fraternisation – Der Erste Weltkrieg 1914: Begeisterung, Verzweiflung, Fraternisierung v. 2014.

Lisätietoja https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2015/02/tiedote-2015-02-16-14-20-30-104355.