Outi Merisalosta Tarton yliopiston kunniatohtori

Tarton yliopisto on nimittänyt Jyväskylän yliopiston kielten laitoksen professori Outi Merisalon kunniatohtoriksi romaanisen filologian alalta. Merisalo vihitään tohtoriksi Tarton yliopiston juhlapäivänä 1. joulukuuta. Merisalolla on ollut säännöllistä opetus-, tutkimus- ja asiantuntijayhteistyötä Tarton yliopiston kanssa vuodesta 1991 alkaen. Merisalo on ohjannut väitöskirjatöitä sekä Tarton että Tallinnan yliopistoon. Merisalo on myös tehnyt tieteiden välistä yhteistyötä järjestämällä kirjahistoriallisia seminaareja sekä suomalaisten ja virolaisten stipendiaattien tieteellisiä tapahtumia.

Tarton perinteikäs yliopisto perustettiin vuonna 1632 ja on Viron ainoa klassinen yliopisto. Tarton yliopiston on Viron johtava tutkimus- ja opetuskeskus. Se on ainoana balttilaisena yliopistona kutsuttu Goimbra Groupiin, joka on arvovaltaisten tutkimusyliopistojen ryhmä.