Nuorten naisten aikakauslehti ajaa voittajan asiaa

Torstaina 22.12.2011 klo 11.00 (Yle radio 1)

”Henkilökohtainen on poliittista.” 1960-luvulla tunnetuksi tullut feministinen iskulause on ajankohtainen edelleen. Nyt sen on nostanut esiin Cosmopolitan-aikakauslehteä väitöskirjan verran tutkinut Kati Kauppinen Jyväskylän yliopistosta.

”Naistenlehdillä on huomattavasti painavampi poliittinen merkitys kuin tähänastinen tutkimus on tuonut esiin”, hän toteaa.
Maailman ja Suomen suosituin nuorten naisten lehti haluaa auttaa naisia tulemaan menestyksekkäämmiksi ja onnellisemmiksi. ”Mutta samalla se tulee viestineeksi, että et ole vielä tarpeeksi menestyksekäs ja onnellinen”, sanoo Kati Kauppinen. Hän kritisoi lehteä uusliberalistisesta asenteesta. Mitä vastaa Cosmopolitanin toimitus?

Haastateltavina ovat kielentutkija Kati Kauppinen Jyväskylän yliopistosta sekä päätoimittaja Miina Lange ja toimituspäällikkö Katariina Kivimäki Cosmopolitan-lehdestä.