Kielten opiskelu kiinnostaa – kielileirin osanottajamäärä kolminkertaistuu

Jyväskylän yliopiston Kielikampus järjestää kesäkuussa yhdessä Jyväskylän kaupungin sekä Kielitivoli-hankkeen kanssa viikon mittaisen monikielisen kesäleirin, jonka tarkoituksena on tutustuttaa 10-12-vuotiaita alakoululaisia ruotsin, venäjän tai saksan kieleen ja kulttuuriin pelaten, kokaten, retkeillen ja liikkuen. Viime kesäkuussa ensimmäistä kertaa järjestetylle leirille pääsi 20 lasta, jotka tutustuivat saksan kieleen ja kulttuuriin.

Positiivisen palautteen perusteella järjestäjät laajensivat kielivalikoimaa sekä kasvattivat paikkojen määrää, mutta leirin suosio pääsi silti yllättämään. Tämänvuotinen kielileiri täyttyi alle puolessa tunnissa. Suuren suosion takia alun perin suunnitellun kolmen ryhmän lisäksi perustettiin kaksi lisäryhmää, jonka seurauksena leirin osallistujamäärä kolminkertaistuu viimevuotiseen verrattuna.

– Kielileirin tavoitteena on saada leiriläiset oppimaan kieliä ja tutustumaan uusiin kulttuureihin toiminnan kautta sekä saada heidät innostumaan kielten opiskelusta ja näin vaikuttaa heidän tuleviin kielivalintoihinsa. Samalla kielileiri tarjoaa vetäjinä toimiville Kielikampuksen opiskelijoille mahdollisuuden hankkia arvokasta kokemusta työskentelystä alakoululaisten kanssa koulun ulkopuolisessa toimintaympäristössä, toteaa englannin yliopistonlehtori Katja Mäntylä, jonka aloitteesta kielileirin idea viime vuonna pilotoitiin.

Monikielinen leiri järjestetään 10.–14.6.2013 Seminaarinmäen kampuksella Liikunta- ja P-rakennuksissa.

Viimevuotisesta leiristä voi lukea Kielikampuksen nettisivuilta sekä Tempus-lehdestä.

Lisätietoja:
Kielikampuksen tutkimuskoordinaattori Emese Mátyás, puh. 040 805 3218