Kielikeskuksen johtaja FT Peppi Taalas EUROCALLin varapresidentiksi

Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen johtaja FT Peppi Taalas on valittu varapresidentiksi kaudelle 2011-2014 tieto- ja viestintätekniikan käyttöä kielenopetuksessa edistävään EUROCALL-järjestöön (European Association for Computer Assisted Language Learning). Taalas on ollut EUROCALLin johtoryhmän vaaleilla valittu jäsen jo kolme kautta vuodesta 2003. Hän on toiminut pitkään kielenopettamisen teknologioiden alueella ja tutkinut muun muassa väitöskirjassaan teknologian roolia koulutuksen muutoksessa.

Vuonna 1993 perustetussa EUROCALL-järjestössä on jäseniä yli 30 Euroopan maasta ja se toimii yhteistyössä Pohjois-Amerikan (Calico) ja Aasian alueiden (JAALT) vastaavien järjestöjen kanssa. Järjestön ydintavoitteena on tukea monipuolista kielten opiskelua, käyttöä ja opetusta Euroopassa innovatiivisen tutkimusta ja käytäntöä yhdistävän toimintafilosofian avulla. Järjestön jäsenistöä on mukana erilaisissa opetuksen ja kielenopettamisen ja -oppimisen kehittämis- ja tutkimushankkeissa.