Kielikampus järjestää yleisöluennon slovakin kielestä: puhujana FT Anna Kyppö

16.3. klo 18-20 Seminaarinmäki, Philologica, sali P214

Slovakki on yksi neljästä länsislaavilaisesta kielestä. Huolimatta sen pienestä puhujamäärästä, on sen asema niin historiallisesti, maantieteellisesti kuin kielitieteellisestikin merkittävä. Slovakkia puhutaan keskellä Eurooppaa, ja sitä voi pitää porttina muihin slaavilaisiin kieliin ja kulttuureihin – slovakki on todellinen slaavilaisten kielten lingua franca.

Pohjoismaissa voi slovakkia opiskella vain Jyväskylän yliopistossa.

Tervetuloa matkalle Euroopan ja slaavilaisen kulttuurin sydämeen!

LUENTO on osa Monikielinen vuosi –tapahtumasarjaa, joka käynnistyi Euroopan kielten päivän kunniaksi 24.9.2010 järjestetyllä Kielimarkkinat –tapahtumalla ja joka esittelee Euroopan kielikirjoa. Tapahtumasarja keskittyy erityisesti maanosamme vähemmistökieliin.

Yleisöluennot jatkuvat keväällä 2011

23.3. klo 18-20 P214 Marinella Lörinczi, Cagliarin yliopisto, Italia: Sardi (englanniksi)
13.4. klo 18-20 P214 Chasper Pult, Churin kantonaalikoulu, Sveitsi: Retoromaani (englanniksi)

Lisätietoja:

Outi Merisalo