Kielikeskuksen yliopistonopettaja Heidi Vaarala on YLL:n vuoden opettaja

Yliopistojen opetusalan liitto YLL on nimennyt yliopistonopettaja Heidi Vaaralan ja yliassistentti Tuire Kuusen vuoden opettajaksi. Nimetessään nämä henkilöt YLL:n hallitus totesi, että he tulevat hyvin laajasta osaamisen kentästä, sillä Tuire Kuusi edustaa taidealaa ja Heidi Vaarala on kielikeskuksesta.

FT Heidi Vaaralan opetuskokemus suomenopettajana ulkomailla on johdatellut hänet väittelemään tekstinymmärtämisen alalta. Hän on dokumentoinut ja pohtinut opetustaan monissa julkaisuissaan. Nykyään Heidi toimii kansainvälisten opiskelijoiden ja henkilökunnan suomen kielen opettajana Jyväskylän yliopiston kielikeskuksessa. Tämän rinnalla moni opettaja on tavannut hänet kouluttajana suomi toisena kielenä -täydennyskoulutustilaisuuksissa ympäri Suomen.