Euroopan Kielten päivää juhlitaan koko viikko!

Kielikampuksen Kielten Viikko 24. – 28.9. on yliopiston kieltenopiskelijoiden projektikurssin voimin järjestetty tapahtumaviikko, joka juhlistaa Euroopan Kielten Päivää (26.9.2012). Euroopan Kielten päivän tarkoitus tiivistää myös koko Kielten Viikon idean: Päivä juhlistaa vanhan mantereen kielellistä monimuotoisuutta. Euroopassa asuu 500 miljoonaa ihmistä, jotka käyttävät kaikkiaan 23 virallista kieltä sekä kymmeniä alueellisia ja vähemmistökieliä. Juhlapäivä painottaa, että monipuolinen kielitaito avaa pääsyn eri kieli- ja kulttuuripiireihin. Samaan aikaan kaikilla on kuitenkin myös oikeus käyttää omaa äidinkieltään.  Kielten Viikon tarkoitus on muistuttaa Euroopan kielten valtavasta kirjosta ja juhlistaa kielien moninaisuutta!

Kielten Viikon päämaja sijaitsee Seminaarinmäen kampuksen pääkirjastolla koko viikon. Kirjastolla voi tutustua Euroopan kieliin mm. posterinäyttelyn avulla ja kartuttaa myös omaa kielitietouttaan erilaisten tehtävien ja testien avulla. Joka päivä järjestetään myös tietovisa aiheeseen liittyen, josta voi voittaa mahtavia palkintoja.  Paikalla on myös päivittäin opiskelijoita ja henkilökuntaa vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa kielistä ja niiden opiskelusta klo 12 -15.

Lisäksi suurempia tempauksia viikolla ovat keskiviikon Forum-päivä, torstain Stammtisch-pirskeet ja perjantain Pop-up kahvila ”Nisu”. Keskiviikkona Kielikampus jalkautuu Forumiin, jossa päivän aikana tarjotaan monenlaisia kieliin liittyviä aktiviteetteja kaikenikäisille: osallistu arvontaan, tule taiteilemaan piirustusnurkkaan, kysy kieliasiantuntijalta tai kuvauta itsesi lempilomakohteessasi! Torstai – iltana juhlitaan kansainvälisissä merkeissä lukuvuoden ensimmäisissä Stammtisch-bileissä Rentukassa. Viikko huipentuu lopulta pop-up kahvilaan, jossa tarjolla kirjava annos eurooppalaisia herkkuja. Piipahda tai tule viettämään aikaa, kahvilasta löytyy myös kirjoja ja lehtiä luettavaksi useilla eri kielillä. Tule, koe ja nauti!

Pähkinänkuoressa:

Ma – Pe: Kirjaston aulassa ohjelmaa klo 12 – 15.

Ke: Euroopan Kielten Päivä kauppakeskus Forumissa, klo 10-18. Tule, ihmettele ja kysy!

Paikalla kieliasiantuntijat seuraavasti:

klo 10-12: Lea Nieminen (suomi ja lapsen kielen kehitys), Alexei Lobski (venäjä), Joachim Böger (saksa), Giuseppe La Grassa (italia)

klo 12-14: Jean-Michel Kalmbach (ranska), Sari Sulkunen (suomi ja Pisa-testit), Santiago de la Torre Moral (espanja)

klo 14-16: Vesa Jarva (suomi ja slangi), Anders Olsson (ruotsi)

klo 16-18: Mark Kaunisto (englanti), Anders Olsson (ruotsi), Liliana Ledesma (espanja), Anna Kyppö (slovakki)

To: Stammtisch klo 22–> @ Rentukka.

Pe: Pop-up kahvila Nisu, C:n lipan alla, klo 12-15. Tule herkuttelemaan tullessas, vie kieli mennessäs!

European Day of Languages  – a week full of events at the library 24-28.9.

Language Week by Language Campus is an entire week full of different events around Jyväskylä. It will take place on 24th – 28th September and is organized by students of a project course at the Department of Languages. The main reason for the week is to celebrate the official European Language Day, which is held annually on the 26th of September.

The headquarters of the Language Week will be the Seminaarinmäki campus library. At the library one can get to know a variety of European languages daily 12 – 15, for example by:

• exploring a language themed poster display
  • trying out a selection of language tests and discovering one´s own language skills
  • taking part in a daily quiz – with the chance of winning great prizes!
  • chatting with language students and staff members from the Language Department, who will gladly discuss and answer questions about languages or language learning and teaching etc.

Also, don´t miss the other Language Week events: on Wednesday, visit  Forum  shopping centre 10-18 to learn more about languages; on Thursday, come to a party at ESN´s Stammtisch-party at Rentukka (22à); and on Friday, come and enjoy a European treat in our pop-up café “Nisu” at C-building, 12-15.

Come, ask and be surprised!