Euroopan kielten päivä 26.9.

Euroopan kielten päivä 26.9.2013 Agoran aulassa

Euroopan kielten päivää vietetään joka vuosi 26.9. Tavoitteena on juhlistaa Euroopan kielellistä ja kulttuurista rikkautta ja edistää elinikäistä kielten oppimista. Perinne alkoi vuonna 2001 osana Euroopan kielten teemavuotta eli tänä vuonna vietämme sitä jo 12. kertaa.

Jyväskylän yliopiston kampuksella Euroopan kielten päivän tapahtuma on Agoran aulassa 26.9.2013 klo. 10-15. Ohjelmassa on knoppitietoa kielistä, kielivisailua, tietoa kielten opiskelusta ja rentoutusta eri kielillä (klo 10, 12 ja 14). Paikalla on eri kielten asiantuntijoita mm. Espanjan, Ranskan, Saksan ja kielialueilta, Skandinaavisista sekä slovakin, englannin ja suomen kielistä. Voit tulla ihan vain juttelemaan tai esittämään kiperiä kysymyksiä kielistä ja kielten oppimisesta.

Euroopan Unionissa on 24 virallista kieltä ja useita kymmeniä alueellisia ja vähemmistökieliä. Monipuolinen kielitaito avaa ovia eri maihin ja kulttuureihin. Se parantaa opiskelu- ja työmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomailla ja auttaa ymmärtämään erilaisista kulttuureista tulevia ihmisiä. Kannattaisiko sinunkin aloittaa uuden kielen opiskelu? Tästä tapahtumasta saat paljon intoa ja tietoa Jyväskylän yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista.

Kannattaa siis tulla kauempaakin ja ottaa kaverit mukaan!

Tervetuloa! Bienvenida! Bienvenue! Willkommen! Välkomna! Vitajte! Welcome!