kari-sajavaara-muistoluento

Kari Sajavaara –muistoluento

Kari Sajavaara -muistoluento on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jonka järjestelyistä vastaavat Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus. Tutustu tapahtumaan ja Kari Sajavaaran elämäntyöhön.

Kari Sajavaara -muistoluennot

Edesmenneen professori Kari Sajavaaran muistoksi järjestetään joka vuosi muistoluento hänen syntymäpäivänsä 18.1. korvalla. Tilaisuuden järjestelyistä vastaavat Soveltavan kielentutkimuksen keskus ja kielikoulutuspolitiikan verkosto.

Viides Kari Sajavaara -muistoluento, 16.1.2015 klo 12.00 (Vanha juhlasali S212, Seminarium): professori David Block (Universitat de Lleida, Espanja) luennoi otsikolla
Class in and for itself in neoliberal times: Advancing and developing a research agenda for sociolinguistics.

David Block on sosiolingvistiikan tutkimusprofessori Lleidan yliopistossa Espanjassa. Hänellä on myös useita kunniavirkoja eri yliopistoissa (Fellow of the Academy of Social Sciences (UK), Honorary Research Fellow, Birkbeck College, University of London, Visiting Professor, Institute of Education, University College London). Viimeisen 25 vuoden aikana hän on julkaissut useista eri aiheista, kuten globalisaatiosta, muuttoliikkeestä, monikulttuurisuudesta, monikielisyydestä, identiteetistä, narratiivisesta tutkimuksesta ja toisen kielen opettamisesta ja oppimisesta. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut poliittisten, taloudellisten, sosiologisten, antropologisten ja maantieteellisten ilmiöiden vaikutuksesta erilaisiin multimodaalisiin käytänteisiin (esim. sosiaaliset liikkeet, monikulttuurisuus, kaksi/monikielisyys ja kielten omaksuminen ja käyttö). Viime aikoina hän on keskittynyt työssään erityisesti uusliberalismiin, joka on nyky-yhteiskuntien vallitseva ideologia sekä sosiaaliseen luokkaan identiteetin pääulottuvuutena.

Tilaisuudessa jaetaan myös professori Kari Sajavaaran rahaston tunnustuspalkinto tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta sekä tunnustuspalkinto alalla tehdystä työstä.

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen 11.1.2015 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kieliverkosto@jyu.fi.

Tervetuloa!

 

Neljäs Kari Sajavaara -muistoluento, 20.1.2014
Professori Jouni Välijärvi (Koulutuksen tutkimuskeskus,  Jyväskylän yliopisto): Osaava vai sivistynyt kansakunta koulutuspolitiikan päämääränä?
Lue lisää

Kolmas Kari Sajavaara -muistoluento, 18.1.2013
Professori Angela Creese (University of Birmingham): Teaching the ‘target’ language: questions of competence, legitimacy and proficiency in the community language classroom
Lue lisää

Toinen Kari Sajavaara -muistoluento, 18.1.2012
Koulutusjohtaja emeritus Markku Koponen (EK): Kielitaidon merkitys globaalissa taloudessa
Lue lisää

Ensimmäinen Kari Sajavaara –muistoluento, 18.1.2011
Charles Alderson (Lancaster University): Explorations in Applied Language Studies: Homage to Kari Sajavaara
Lue lisää

 


Kari Sajavaaran rahaston tunnustuspalkintoja

Kari Sajavaaran rahasto on perustettu Jyväskylän yliopistorahaston nimikkorahastoksi vuonna 2007. Rahaston tarkoituksena on palkita tieteellisesti ansiokasta ja yhteiskunnallisesti tärkeää soveltavan kielitieteen tutkimusta.

2008: Taina Saarinen
2009: Minna Suni
2012: Ari Huhta sekä Taina Juurakko-Paavola, Ritva Kantelinen ja Åsa Palviainen
2013: Tatjana Rynkänen sekä Pirkko Muikku-Werner

Kari Sajavaaran työ ja elämä

Kollegojen muistelot Kari Sajavaarasta