Kie­li­kam­pus­se­mi­naa­ri "Oi­keus kie­leen" 17.5.2018 / Language Campus Seminar “Right to language”, May 17th, 2018

Kielikampusseminaari 2018
  • Milloin 17.05.2018 klo 12.0016.00 (Europe/Helsinki / UTC300)
  • Missä Ruusupuisto, Helena
  • Yhteyshenkilön nimi
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Tervetuloa jo vuotuiseen Jyväskylän yliopiston järjestämään Kielikampusseminaariin, jonka teemana on ”Oikeus kieleen”. Mitä tarkoittaa, että jollakulla on oikeus kieleen tai jollakulla toisella ei? Kielikampusseminaariin ovat tervetulleita niin opettajat, yliopiston henkilökunta kuin kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kielistä ja niihin liittyvistä kysymyksistä.

Seminaarin pääpuhujina ovat Fatim Diarra ja Johanna Ennser-Kananen. Fatim Diarra on kaksikielisestä perheestä ja hän on työskennellyt aiemmin valmistavan luokan opettajana Vantaalla sekä hänellä on pitkä historia työskentelystä kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvojana. Johanna Ennser-Kananen on työskennellyt aiemmin kieltenopettajana ja on nyt monikielisen ja monikulttuurisen koulutuksen tutkija. Lisäksi joukko eri kielitaustaisia keskustelijoita pohtii teemaan liittyviä kysymyksiä lyhyissä puheenvuoroissa sekä paneelikeskustelussa, johon myös yleisö voi osallistua.

Seminaari on torstaina 17.5.2018 klo 12.00–16.00 Jyväskylän yliopiston kampuksella Ruusupuiston Helena-salissa. Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumisia viimeistään maanantaina 7.5.2018 osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/36908D6C9F09BAFB.par.

Aikataulu ja ohjelma (Ruusupuisto, Helena-sali):

12.00–12.10 Tervetulosanat, Nina Sivunen

12.15–12.45 Fatim Diarra

12.45–13.15 Johanna Ennser-Kananen

13.15–14.15 Kahvitauko, Kielikampuksen toimijoita ja hankkeita esillä Ruusupuiston aulassa:

• Juhana Salonen, Kieli- ja viestintätieteiden laitos
  • Kristiina Skinnari, Soveltavan kielentutkimuksen keskus
  • Erja Kyckling, Kielikoulutuspolitiikan verkosto
  • KnowHau, luku- ja kaverikoiraohjaaja Ulla Lautiainen ja puheviestinnän yliopistonopettaja Maija Gerlander, Jyväskylän yliopiston kielikeskus

14.15–15.45 Keskustelu aiheesta "Oikeus kieleen"

16.00 Seminaari päättyy

Tule kuuntelemaan mielenkiintoista keskustelua ja osallistumaan siihen!

Lämpimästi tervetuloa!

Kielikampusseminaari 2018:n järjestäjät

Johanna Ennser Kananen, Tuija Lehtonen, Nina Sivunen ja Eeva-Leena Haapakangas

Lisätietoa: kielikampus@jyu.fi

Tapahtuman mainos

Dear friends of language(s)!

We are proud and excited to invite you to the annual Language Campus Seminar of the University of Jyväskylä, which will take place on Thursday, May 17 from 12.00–4.00 pm in Ruusupuisto (room Helena). Language Campus Seminar is an event for and with teachers, scholars, and community members, in short everybody who is interested in language(s).

Under the title of “Right to language” we kick off the event with talks by Fatim Diarra and Johanna Ennser-Kananen. Fatim Diarra is from a bilingual family and she has worked as a teacher for immigrant children in Vantaa. She has a long history in working for the rights of international students.

Johanna Ennser-Kananen is a former language teacher and now works as a researcher of multilingual and multicultural education. Fatim and Johanna will invite us to think critically about the topic of rights and access to language(s). After a well-deserved coffee break, we will hear several teachers’, scholars’, and community members’ perspectives on issues related to having or not having the right to language. Most importantly, we want to hear from you! We will offer a variety ways for you to participate and engage, so don’t miss this opportunity for interactive and interdisciplinary dialogue! Come, listen, learn, share your thoughts, and enjoy good company!

Please register for the seminar and the coffee latest on Monday, May 7th, 2018 at https://www.webropolsurveys.com/S/36908D6C9F09BAFB.par

Programme (Ruusupuisto, room Helena):

12.00–12.10 Welcome words by Nina Sivunen

12.15–12.45 Fatim Diarra

12.45–1.15 pm Johanna Ennser-Kananen

1.15 pm–2.15 pm Coffee break, Language campus actors and projects present at Ruusupuisto lobby:

• Juhana Salonen, The Department of Language and Communication Studies
  • Kristiina Skinnari, Centre for Applied Language Studies
  • Erja Kyckling, The Finnish Network for Language Education Policies
  • KnowHau, Ulla Lautiainen and Maija Gerlander, University Language Centre

2.15 pm–3.45 pm Discussion "Right to language"

4.00 pm Seminar ends

We look forward to seeing you there!

The organizers of the Language Campus Seminar 2018

Johanna Ennser Kananen, Tuija Lehtonen, Nina Sivunen ja Eeva-Leena Haapakangas