Kielikampus Tutkijoiden yössä 28.9.2018 / Language Campus in Researchers' Night 28 September, 2018

• Milloin 28.09.2018 klo 12.3020.00 (Europe/Helsinki / UTC300)
  • Missä Ruusupuisto
  • Web-osoite Web-osoite
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Kielikampus on tänäkin vuonna mukana Tutkijoiden yössä. Tervetuloa osallistumaan ohjelmiimme Ruusupuistossa!

Language Campus is taking part in this year's Researchers' Night. Welcome to join our programme at Ruusupuisto!

KYSY KIELIEXPERTILTÄ!
Ruusupuisto, Lucina
Kaikki, mitä olet halunnut tietää kielistä, muttet ole uskaltanut kysyä! Nyt ei ole typeriä kysymyksiä - kieliexperttien paneeli yrittää parhaansa mukaan vastata visaisimpiin kysymyksiinne kielistä. Kolme n. 20 hengen ryhmää (tai yksi luokka). Sopii 1-9. luokkalaisille. Ilmoittautuminen etukäteen.

ASK A LANGUAGE EXPERT! IN FINNISH AND IN ENGLISH
Ruusupuisto Lucina
Everything you wanted to know about language but were afraid to ask. There are no silly questions! A panel of language experts will try to answer them. Three sessions of 20 minutes each. Suitable for school groups from class year 1 to 9. Pre-registration required.

DIGITAALINEN NÄYTTELY TÄMÄNHETKISISTÄ TUTKIMUSPROJEKTEISTA

KIELIGRAFFITISEINÄ

MONIKIELINEN KAHVILA (Kuinka monella kielellä osaat tilata juotavaa?)

12.30–16.30, käytävä Lucina-huoneen edustalla, Ruusupuisto

DIGITAL EXHIBITION OF ONGOING RESEARCH PROJECTS

GRAFFITI FLOOR AND WALL

MULTILINGUAL CAFÉ (In how many languages can you order a drink?)
12.30–16.30, the hallway outside Lucina classroom

MUISTOJA JA KOKEMUKSIA MIELISAIRAALASTA
14.00–16.00 Ruusupuisto Isa
Mielisairaalat ovat osa suomalaista kulttuurihistoriaa. Ne ovat kuuluneet suomalaisten elämään monin tavoin, ja niihin liittyy kipeitä ja vaiettuja, mutta myös positiivisia muistoja. Monitieteinen tutkijaryhmämme (FT Saara Jäntti, TansT Kirsi Heimonen, FT Sari Kuuva, FT Karoliina Maanmieli ja FM Anu Rissanen) tutkii mielisairaalamuistoja SKS:n kansanrunousarkiston kanssa yhteistyössä 2014-2015 kerätyn, moniäänisen muisteluaineiston avulla. Muistelutekstejä ovat tuottaneet niin sairaaloiden potilaat, omaiset, henkilökunta kuin henkilökunnan lapsetkin. Ne kattavat mielisairaanhoidon monia vaiheita 1930-luvulta 2000-luvulle. Tutkijoiden yössä hankkeen tutkijat avaavat muistelmatekstejä eri näkökulmista ja esittävät niistä katkelmia. Keräämme myös uusia muistoja. Olet lämpimästi tervetullut jakamaan omasi.

MUISTOJA JA KOKEMUKSIA MIELISAIRAALASTA. IN FINNISH.
14.00–16.00 Ruusupuisto Isa
Sharing memories of Finland's psychiatric hospitals throughout the country's history.

MONIKIELINEN PAKOHUONE
Ruusupuisto Lucina
Kolme n. 20 hengen ryhmää (tai yksi luokka). Pakene huoneesta pelaamalla ryhmän kanssa monikielisiä pelejä! Sopii 1-9. luokkalaisille. Ilmoittautuminen etukäteen.

MULTILINGUAL ESCAPE ROOM. IN ENGLISH AND IN FINNISH.
Ruusupuisto Lucina
Escape the room by playing multilingual games with your group! Three sessions of 20 minutes each. Suitable for school groups from class year 1 to 9. Pre-registration required.

THEATRE: HAHMOTELMIA KODIKSI JA KOTITEATTERIPROJEKTI
18.00–20.00 Ruusupuisto Lucina
KOTITEATTERIPROJEKTI ESITTÄÄ Kotiteatteriprojekti (THEATRE) -hankkeessa tutkittiin teatterin keinoin asumispalveluissa elävien ihmisten kokemuksia ja ajatuksia kodista. Tutkijoiden yössä nähdään tutkivien teatterityöpajojen pohjalta valmistunut esitys sekä esityksen valmistumisesta tehty dokumenttielokuva sekä esitellään hankkeen loppuraportti. Yleisön kanssa jaetaan kokemuksia  ja kysymyksiä kodista. HAHMOTELMIA KODIKSI -ESITYS Paikan asuttaminen, paikkaan kuuluminen ja kiinnittyminen ovat ihmisen tapoja olla maailmassa. Koti kytkeytyy läheisesti ihmisenä olemisen peruskysymyksiin. Hahmotelmia kodiksi  -esitys käsittelee kodin merkityksiä ja asumiseen liittyviä toiveita ja kokemuksia. Työryhmä koostuu Näsinkulman Klubitalon jäsenistä ja työntekijöistä, jotka yhdessä ammattiohjaajan ja tutkijan kanssa ovat luoneet esityksen, jossa kodin eri merkitykset rakentuvat ja purkautuvat asumispalvelujen ja sosiaaliturvajärjestelmän kontekstissa. Esityksen kesto 30 min. Kieli: suomi. Keskustelua KOTITEATTERIPROJEKTI ELI NÄIN TEHTIIN HAHMOTELMIA KODIKSI  - DOKUMENTTI kertoo esityksen valmistamisesta. Kesto 20 min. Kielet: suomi, englanti. Kahvitarjoilu.

THEATRE: HAHMOTELMIA KODIKSI JA KOTITEATTERIPROJEKTI. IN ENGLISH AND IN FINNISH.
18.00–20.00 Ruusupuisto Lucina
THEATRE-scheme studied the elements of assisted living and and the feelings of care home residents in Finland. A performance and a documentary film were made of the process and will be displayed at Researchers' Night. Performance duration 30 minutes, language Finnish. Documentary duration  20 minutes, languages Finnish and English.