Millainen minä olen oppijana?

Merkitse rasti jokaisen väitteen kohdalle, joka mielestäsi sopii sinuun!

Oletko verbaalivirtuoosi?

Sinulle vieraiden kielten opiskelu on luonnostaan helppoa - vai onko? Luet paljon, lue siis myös vieraalla kielellä: tartu kirjaan, nauti sarjakuvista, tutustu kirjaston harrastuslehtien valikoimaan. Ehkä kirjoitat päiväkirjaa? Kirjoita sitä kokeeksi vieraalla kielellä! Surffailetko paljon netissä? Sieltä löytyy myös paljon sanakirjoja ja kieltenopiskelun apuvälineitä. Eikö kielten opiskelussa ole tarpeeksi haastetta? Opettele uusi kieli - valitse vaikka japani tai arabia!

Verbaalivirtuoosi voi olla kirjailija, rap-artisti, kääntäjä - tai poliitikko, televisiojuontaja tai opettaja! Verbaalivirtuoosi on hän joka on hyvä suustaan tai muuten sujuvakynäinen!

Matikkanero?

Kuka sanoo, etteivätkö matikka ja kielet viihtyisi samassa päässä? Kielioppi on ehkä sinulle helppoa ja järjestelmällisenä ihmisenä osaat suunnitella hyvin opiskelusi. Sinusta voi tulla matemaatikko, fyysikko tai shakkimestari, mutta hekin tarvitsevat vieraita kieliä.

Jokaisella kielellä on oma logiikkansa - löydä se! Voit löytää myös huvia kielten eroavuuksien ja yhtäläisyyksien etsimisestä! Opiskellessasi erittele, analysoi ja esitä asiat järjestelmällisesti itsellesi, siinä on sinun vahvuutesi!

Visuaalisesti vahvoilla?

Sinä luotat paljolti näköaistiisi. Sinulla voisikin olla silmää kielten opiskelulle! Muistat ehkä hyvin kirjan tekstejä, mutta osaat myös hyvin sommitella ja käyttää värejä. Voisit käyttää taitojasi vaikka omatekoisiin oppimateriaaleihin: ehkä miellekartat ja itse kuvitetut sanalistat painuisivat mieleesi paremmin kuin valmiit materiaalit? Oletko kokeillut webbisivujen suunnittelua vieraalla kielellä? Piirrä sarjakuvia tai tee elokuva vieraalla kielellä!

Visuaalisesti taitava ihminen voi olla taidemaalari, valokuvaaja, arkkitehti tai graafinen suunnittelija - tai meikkitaiteilija tai sisustaja.

Lahjakas liikkujana?

Oletko uusi Paavo Nurmi tau Teemu Selänne? Onko ihanteesi Eva Wahlström? Vai onko lajisi baletti tai break dance? Oletko luontojasi maratoonari vai sprintteri?

Hyvä myös kielissä? Ihan mahdollista! Pysy liikkeessä, sinähän opit parhaiten toiminnallisten tehtävien, pelien ja kilpailujen kautta! Kokeile myös miten onnistuu kieliopin tai sanojen opettelu, kun otat rytmin ja liikkeen mukaan!

Musikaalisesti mestarillinen?

Monet sanovat, että musikaalisesti lahjakkaiden on helppoa oppia vieraita kieliä. Ehkä sinunkin on helppo oppia ääntämään ja osaat matkia hyvin ihmisten puhetapoja?

Opettele vieraita kieliä laulamalla suosikkiartistisi kappaleita tai tee kielioppiseikoista omatekoinen laulu. Ehkä sinusta on myös hauskaa kuunnella musiikkia, kun opiskelet tai teet kotitehtäviä? Kuuntele oopperaa, musikaaleja, laulujen sanoja!

Jos aiot uudeksi Ville Valoksi tai Anna Abreuksi, tarvitset myös vieraita kieliä!

Ihmissuhteissasi ilmiömäinen?

Sinulla on taitoa toimia ihmisten kanssa. Opit siis kieliäkin helposti silloin, kun harrastat, matkailet, olet kirjeenvaihdossa tai toimit jossain yhdistyksessä tai kerhossa. Et ujostele puhumista ja nappaat itsellesi helposti uusia sanoja keskustellessasi vierasta kieltä puhuvien ihmisten kanssa. Kehitä taitojasi hakeutumalla juuri sellaisiin tilanteisiin, joissa pääset itse käyttämään kieltä - omalla paikkakunnallasikin toimii erilaisia ystävyysseuroja ja kansainvälisiä yhdistyksiä!

Ihmissuhdetaitaja voi olla hyvä johtaja tai mainio puhuja, mutta myös ansiokas tiimityöläinen tai osaava ja myötäelävä kuuntelija.

Nokkela nojatuolifilosofi?

Sinä osaat pohdiskella asioita, ottaa kantaa ja eritellä omaa itseäsi - varmaan tunnet itsesi myös kielen oppijana? Pohdiskelua voit hyödyntää myös kielitaitosi kartuttamiseeen - mieti millaisissa seikoissa olet vahvoilla, mihin sinun tarvitsee vielä satsata! Voit laatia itsellesi kielitaidon kehittämisohjelman!

Viihdyt itseksesi ja yksin vietetty aika - vaikkapa bussi- ja junamatkat - voi olla hyödyksi, kun lueskelet, kirjoitat tai kuuntelet äänikirjoja vieraalla kielellä. Olet hyvä keskittymään, käytä sitä hyväksesi!