Kolmas Kari Sajavaara -muistoluento – professori Angela Creese

Angela Creese (University of Birmingham) piti kolmannen Kari Sajavaara -muistoluennon aiheesta Teaching the ‘target’ language: questions of competence, legitimacy and proficiency in the community language classroom. Tilaisuus järjestettiin perjantaina 18. tammikuuta klo 12.00 Jyväskylän yliopiston Seminariumin Vanhassa juhlasalissa S212.

Angela Creese toimii professorina Birminghamin yliopistossa. Hän yhdistää tutkimuksessaan ja opetuksessaan antropologiaa sekä kieli- ja kasvatustieteitä ja tutkii etnografisella otteella ideologioita ja vuorovaikutusta koulutuksellisissa ja muissa sosiaalisissa ympäristöissä. Professori Creese on kirjoittanut teoksen Multilingualism: A Critical Perspective (Continuum, 2010) Adrian Blackledgen kanssa ja toimittanut äskettäin käsikirjan Routledge Handbook of Multilingualism (2012) yhdessä Marilyn Martin-Jonesin ja Adrian Blackledgen kanssa. Professori Creesen luennon abstrakti on luettavissa Kieliverkoston sivuilla.

Tilaisuudessa jaettiin professori Kari Sajavaaran rahaston tunnustuspalkinto tieteellisesti ansiokkaasta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä soveltavan kielentutkimuksen väitöskirjatutkimuksesta FT Tatjana Rynkäselle sekä tunnustuspalkinto alalla tehdystä työstä professori Pirkko Muikku-Wernerille.

Tilaisuuden järjestivät Kielikoulutuspolitiikan verkosto ja Soveltavan kielentutkimuksen keskus.