Kielikampuksen tutkimusseminaari: Translation and Translanguaging

Kielikampus järjestää Kielikampuksella vierailevan erikoistutkija James Simpsonin (Leedsin yliopisto) kanssa 9.–10.9.2016 tutkimusseminaarin, jonka aiheena on Translation and Translanguaging.

Seminaari koostuu neljästä eri sessiosta, joista kaksi ensimmäistä ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Kaksi viimeistä sessiota on suunnattu Kielikampuksen tutkijoille ja opiskelijoille (vaatii ilmoittautumisen).

Kaikille avoimet sessiot pidetään perjantaina 9.9.2016 yliopiston Agora-rakennuksen salissa Ag D211 seuraavasti: klo 11.00–12.30 Session 1: Introducing TLang ja klo 13.30–14.30 Session 2: Translanguaging in the contact zone: Language use in superdiverse urban Leeds.

The seminar is about the AHRC-funded research project, Translation and Translanguaging: Investigating Linguistic and Cultural Transformations in Superdiverse wards in four UK Cities (2014-2018). The TLang project is a collaboration between academic researchers, non-academic partners, and community stakeholders. It is also a partnership between four UK universities and the private, public, and third sectors. The research aims to develop new understandings of multilingual interaction in cities in the UK, and communicate these to policy-makers and communities locally, nationally, and internationally. The sessions in this seminar each concern a different aspect of the project.