Fonetiikan päivät palaa Jyväskylään 30 vuoden tauon jälkeen

XXXI Fonetiikan päivät Jyväskylässä 24.–25.3.2017

Fonetiikan päivät on fonetiikasta ja puheen tutkimuksesta kiinnostuneiden kohtauspaikka. Tämän vuoden tapahtuma on järjestyksessään 31. Fonetiikan päivät, ja se palauttaa Jyväskylän yliopiston järjestävien tahojen joukkoon 30 vuoden tauon jälkeen. – Kiinnostus fonetiikan tutkimusta kohtaan on lisääntynyt yliopistossamme siinä määrin, että hankeemme halusi järjestää tapahtuman pitkän tauon jälkeen täällä Jyväskylässä, kertovat konferenssisihteerit Maria Kautonen ja Henna Heinonen. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1987.

Päivien aikana on mahdollisuus keskustella, verkostoitua sekä kuulla esitelmiä alan tutkimuksista. Päivien ohjelmaan kuuluu esitelmäsessioita ja posterinäyttely puheen havaitsemisesta, ääntämisen oppimisesta, arvioinnista ja palautteesta, varhaisesta kielenoppimisesta ja sujuvuudesta sekä akustiikasta ja artikulaatiosta. Fonetiikan päivät kokoaa Jyväskylään noin 60 tutkijaa ja opiskelijaa. Osallistujia on Suomesta, Virosta ja Isosta-Britanniasta. Tapahtumapaikkana on Liikunta-rakennus. Konferenssin järjestää Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitoksen hanke Fokus på uttalsinlärningen med svenska som mål- och källspråk (FOKUS, www.jyu.fi/fokus), jota rahoittaa Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.

Lisätietoja:
Elina Tergujeff, 040 805 3218
www.jyu.fi/fp2017
fokus-projekt@jyu.fi

XXXI Fonetiikan päivien järjestelytoimikunta:
Mikko Kuronen (pj.)
Elina Tergujeff